Minőség Párkapcsolat

Tarr Éva párkapcsolati coach

Párkapcsolatok tavasza

Köszöntelek!

Nagyon örülök, hogy feliratkoztál a hírlevelemre és velem tartassz a párkapcsolatok sokszor nem egyszerű világába!  Bízom benne, hogy sokáig együtt maradunk és ha bármi problémád akad, bátran megosztod majd velem!

Tudtad, hogy a párkapcsolatoknak is négy évszaka van?

Igaz, hogy havazik és zuhog az eső, de azért elvitathatatlan, hogy a naptár szerint tavasz van. A  természet világban a tavasz az új kezdete. Itt, ahol mi élünk, a tavasz első hírnökei a madarak. A kipattanó rügyek pedig virágba öltöztetik a természetet.

Legtöbb házasság/párkapcsolat is a tavasz időszakával kezdődik. A férfi és a nő izgatottan rendezgetik a közös életüket, majd ebben az évszakban hangzik el legtöbbször, hogy : „szeretni foglak, gondoskodom rólad, egészségben és betegségben, gazdagságban és szegénységben, amíg a halál el nem választ.” Te, aki most ezt az írásomat olvasod, vagy ilyen komoly mondatok kimondása előtt állsz még, vagy éppen már réges-régen túl vagy rajta. Egy biztos, hogy e mondatok a szépségüket és a mély tartalmukat soha nem veszítik el.

De mi lehet szebb dolog annál, mikor két élet találkozik, elköteleződnek egymásnak és segítik egymást a céljaik megvalósításában? Ilyenkor minden együtt töltött nap öröm és úgy érzi az ember, hogy napról napra fejlődik a kapcsolata, ezáltal gazdagodik a szerelem. Ilyenkor néha ünneprontóan mondják az idősebbek: ” Várj csak! Pár év múlva már nem lesz ilyen rózsás a helyzet!” De miért is ne lenne? Miért is ne dönthetnénk minden nap el azt, hogy megőrizzük, sőt mi több, elmélyítjük a kapcsolatunkat?

Miért is kellene a borús jóslatoknak minden áron bekövetkezniük? A tavasz után jön az ősz, de az optimizmus, a lelkesedés és az öröm, nem szükségszerű, hogy ezzel megszűnjenek. A tavasz nem csak a fiatal házasok kiváltásága. Lényeg, hogy a házasság/párkapcsolat évszakai nem követik a kronológiai sorrendet, így idő közben több alkalommal ismétlődnek. Hogy éppen a párkapcsolatunk milyen szakaszban tart, azt nagyban formálják az életünkre ható változások, de legfőképpen a saját érzéseink, cselekedeteink. Amikor éppen dühösek vagyunk, akkor az ebből fakadó érzés arra ösztönöz miket, hogy a másikon vezessük le a feszültségeinket Ha öröm ér bennünket, akkor pedig optimista szemléletre váltunk, amely mások támogatásában bátorításában  nyilvánul meg. Az egymás iránti érzelmeink, cselekedeteink, valójában minden esetben a párkapcsolatunk minőségéről árulkodnak.

A tavaszra az izgatottság, az öröm, az élénk érzelmi világ és a boldogság, az optimizmus és a hála jellemző. Ilyenkor arra vágyunk, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki magunkból. Egy közismert mondás szerint a pesszimista ember  félig üres, az optimista pedig félig teli poharat lát maga előtt.

Tiszta szívemből kívánom, hogy az utóbbi szemléleted tudd követni!

Bejelentkezés / Kapcsolat

Amennyiben úgy érzed/érzitek, hogy a problémák elhatalmasodnak felettetek a pároddal és nem tudjátok magatok megoldani a gondjaitokat, forduljatok hozzám bizalommal!