Minőség Párkapcsolat

Tarr Éva párkapcsolati coach

Minden olyan szépen indul

A párkapcsolatban élők ezrei küszködnek súlyos gondokkal a kapcsolataikban. A tünetek nagyon sokfélék lehetnek.

Sokan szó szerint könyvet írhatnának arról, hogy „Hogyan legyünk boldogtalanok a párkapcsolatunkban?” Pedig mindannyian nagy reményekkel kezdjük el az új életet a párunk oldalán és boldog párkapcsolatról álmodozunk. Mégis valami nagyon félremegy.

Azt reméljük, hogy a házasságkötés, elköteleződés után az életünk jobb lesz, mint előtte, és egyúttal kiteljesedhetünk. Olyan érzelmi magaslatokban járunk ilyenkor, hogy egyszer csak azt vesszük észre, hogy az út folyamatosan lejt. Aztán érnek minket olyan örömök és olyan élmények, amelyek tényleg nagyon klassz megvilágításba helyezik  a házasságot/ párkapcsolatot, de sokszor mintha délibábot kergetnénk, a kapcsolat útja továbbra is lefelé halad.

Sok házaspár ilyenkor fontolgatja a válást, a tovább lépést, mert úgy vélik, hogy az életre szóló boldogtalanságtól csakis az elválás mentheti meg őket. Abban bíznak, hogy egyszer csak az életük rendbe jön valaki másnak az oldalán.Viszont nagyon kevesen találják meg  a remélt boldogságot egy újabb kapcsolatban, vagy éppen  egyedülállóként. Sokan azt mesélik, hogy a második kapcsolatukban ugyanaz zajlott le, mint az elsőben és a különbséget csupán abban látják, hogy másodszor hamarabb jutottak el a teljes elkeseredettség állapotába.

Sokan viszont, akár a vallásos meggyőződésük miatt, vagy éppen a gyerekek miatt, nem a válás a lehetőségét választják.Valószínű azért is, mert sok örömteli pillanatot találnak a közös életükben, és ez reményt ad a folytatáshoz, hogy még redbe jöhet, ami elromlani látszik. Ők azok, akik azt remélik, hogy a dolgaik jobbra fordulnak majd és úgy gondolják, hogy van már tapasztalatuk a házasság megmentésében. Az eredmények azonban nem ezt igazolják. Mert a tanácsadás nem járt sikerrel, vagy mert a párkapcsolatokkal foglalkozó könyveket egyedül olvasgatják és közben azt kívánják, hogy bárcsak a másik is megfogadná a szerző javaslatait és csak úgy pikk- pakk megváltozna. Egyesek szelíden próbálnak meg békés időket teremteni, de elutasítással, hallgatással találják szemben magukat. Mások pedig csalódottságukban kiabálással fejezik a kétségbeesésüket. Ez viszont ellentámadást vált ki. Hát nem egyszerű! Most akkor mi is teendő?

A problémák bizony meglehetősen mélyen aláássák a párkapcsolat életerejét. Sokféle probléma okozhatja mindezt, hol nagyobbak hol kisebbek. A lejtő után jöhetne egy emelkedő, de mi van ha nem jön, ha nem tudunk emelkedni?

Bejelentkezés / Kapcsolat

Amennyiben úgy érzed/érzitek, hogy a problémák elhatalmasodnak felettetek a pároddal és nem tudjátok magatok megoldani a gondjaitokat, forduljatok hozzám bizalommal!