Minőség Párkapcsolat

Tarr Éva párkapcsolati coach

Lehet, hogy nem vagyok hibátlan?

A saját hibáinkat meglehetősen nehezen vállaljuk fel. Nem egyszerű feladat, lássuk be!

Játszunk egy kicsi!

Kérlek, vegyél elő egy papírlapot és írj rá minden olyan tulajdonságot, amit szíved szerint megváltoztatnál a társadban! Majd készíts egy olyan listát, amelyre a saját hibáidat vezeted fel!

Ha elkészültél, akkor nézd csak meg! Ugye milyen egyszerű dolgunk van akkor, ha a másik hibáit soroljuk? Képzeld el, hogy a statisztikák szerint egy átlagos férj/feleség legalább huszonhét dolgot változtatna meg a társán, önmagával szemben viszont négynél is kevesebbet. És ez még a jobbik verzió! Mert olyan is akad, aki bárhogyan gondolkodik, egyszerűen nem tud a papírra írni semmit, ha magáról kell nyilatkoznia. Ez ezért van, mert sokan úgy érzik, hogy nincsen olyan dolog, amit ne csinálna tökéletesen.

Ha üres a papírlap, vagy csak néhány gondolat került rá magunkra nézve, akkor érdemes egy kicsit a gondolkodásunkat átformálni. Csak a feladat erejéig egyenlőre! Tegyük fel magunknak azt a kérdést, hogy: „Mit mondana a társam, mi lenne a kifogása velem szemben? Mi nem tetszik neki bennem?

Aztán ismét próbáljunk valamit írni a papírra, hátha így eredményesebb lesz feladat.

Legtöbben nem tudjuk a sajt hibáinkat meglátni, ha azokról visszajelzést nem kapunk. Sokszor tényleg képtelenek vagyunk beismerni, hogy a szokásaink és a hozzáállásunk sokszor bizonyos élethelyzetekben nem működnek jól, hanem rosszul! Sőt még károsak is lehetnek a környezetünkre nézve.

Ugye abban egyetértünk, hogyha a hiányosságainkkal, rossz szokásainkkal, maga a párunk szembesít bennünket, az nem vezet semmi jóra. Csak egy jókora konfliktus kerekedik ki belőle.

Ilyenkor érdemes segítséget kérni. Érdemes feltárni a hiányosságainkat. Legyünk kíváncsiak arra, hogy melyik tulajdonságunk nehezíti a társunk életét. Mely cselekedeteinken kellene változtatni, és milyen mulasztásokat követünk el úgy, hogy észre sem vesszük. Ez egy nagyon fontos és nagy lépés egy harmonikus és boldog párkapcsolat érdekében. Tiszteletem annak, aki odaáll a „pofonok” elé, aki nyitott a kapcsolata megmentésére úgy, hogy részben saját maga kerül górcső alá.

Bejelentkezés / Kapcsolat

Amennyiben úgy érzed/érzitek, hogy a problémák elhatalmasodnak felettetek a pároddal és nem tudjátok magatok megoldani a gondjaitokat, forduljatok hozzám bizalommal!