Bemutatkozás

Szeretettel köszöntelek!

Tarr Éva vagyok, Párkapcsolati Coach, Házassági Tanácsadó, Face to Face Tréner, Paradox-Pszichológia Szakember

 

Mindig emberekkel foglalkoztam, csak más területeken, ahol a magánéletük éppúgy jelen volt, mint a jelenlegi munkámban. Sok értékes, és bizalmas beszélgetésen vagyok túl, amelyek sok tanulsággal szolgáltak számomra.

Ügyfeleim biztatására döntöttem úgy, hogy pályát módosítok. Véleményük szerint ez a munka nekem való és a tudásommal, élettapasztalatommal és a hozzáállásommal, sok embertársuk segítségére lehetek. Hát így indult a pályám. Tanulmányaimat többek között a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézetnél végeztem. A Paradox-Pszichológia Szakember végzettségemet pedig a Paradox-Pszichológia Oktatási és Módszertani Központ (PPOMK) által szervezett tanulmányaim során szereztem. Bejegyzett párkapcsolati Coach vagyok. Imádom a munkámat, mert alapvetően is egy sikerorientált ember vagyok.

Ma már nem csak meghallgatom az embereket és a gondolataimmal segítem őket, hanem egy  könnyen megérthető és elsajátítható elméleti és gyakorlati módszert tanítok, amely tanulásával,  egy nő és egy férfi,  valóban sikeresen rendezhetik a párkapcsolatukat, házasságukat. Megtanítom, miként lehet ezt egymást segítésével, támogatásával és megértésével megtenni.

Magánéletem és hitvallásom

Két felnőtt fiúgyermek édesanyja vagyok. Hálás vagyok a sorsnak, hogy 25 évig élhettem egy házasságban és egyben szövetségben, szeretetben, boldogságban. De nem konfliktus mentesen, mert olyan csak a mesében van.  Nem kevés idő a tapasztaláshoz, hogy miként lehet harmóniában,- a nehézségeket leküzdve – egy negyed évszázadot egy társsal leélni. Majd jött egy válás az életemben, amelyből szintén sokat tanultam, sok tapasztalatot gyűjtöttem.  Bárcsak azt megelőzően lett volna a kezemben ez a tárgyi tudás! Hiszem, hogy másként alakulhatott volna. Sok felesleges vívódás, és próbálkozás alól mentesültünk volna. Megtanultam meddig érdemes a házasságban maradni, miként lehet a változtatás kényszerűségét elfogadni, túlélni, nem hibáztatni, megbocsátani. Tudom, mit éreznek ilyenkor a gyermekek, mindegy hány évesek. Megtanultam azt is, hogy miképpen lehet harag nélkül jó kapcsolatot ápolni az exünkkel. Voltak sikertelen próbálkozásaim,  de kinek nincsenek. Tudom milyen nehéz a társkeresés és mekkora jelentősége van itt az önismeretnek. Volt egy távkapcsolatom, amely nehézségeiről és a buktatóiról is sok tapasztalatot szereztem.

A házasságban leélt sok-sok év, és az azt követő évek, annyi tapasztalatot adtak, hogy megfelelő önismeretet kifejlesztve, ki tudtam választani, a számomra megfelelő társat, akivel ma ismét boldog párkapcsolatban élhetek. Vannak problémák és konfliktusok. Mindig újabb feladatok elé állít minket az élet. De a jó párkapcsolatért, mindketten jól tudjuk, minden nap meg kell dolgoznunk. Igyekszünk részben tudatosan úgy működtetni a kapcsolatunkat, hogy mindketten csodásan érezhessük benne magunkat.  Úgy is, mint férfi és nő, és úgy is, mint anya és apa.

Miért ezt a hivatást választottam?

Mert érdekelnek az emberek. Tudom és hiszem, hogy tudásommal és tapasztalataimmal hasznára válhatok az emberi kapcsolatoknak.

Mert pontosan tudom mit jelent a kitartás, a megértés, az egymás fele fordulás, milyen, ha a bajban megfogjuk egymás kezét. Tudom mit jelent egy kapcsolatban a szövetség, a gyermeknevelés, és az azzal járó párkapcsolati feszültségek. Mit jelent egy ember mellé állni, ha beteg. Milyen a szülők jelenléte a párkapcsolatban. Milyenek a szülők elvesztése okozta párkapcsolati nehézségek. Tudom milyen a válás, a beletörődés, az elengedés, az újrakezdés, a párkeresés és az új párválasztás.

Látom, hogy milyen problémákkal küzd egy huszonéves a párkapcsolatában, egy 30-40-50 éves korosztály. Mint ember, mint anya, és mint nő, tisztában vagyok azzal, hogy miként lehet a túlélési technikákat egy párkapcsolat javára fordítani.

Hiszem, hogy képesek vagyunk a megújulásra, a változtatásra, ha akarjuk. De tapasztaltam, így jól tudom, hogy ez nem mindig megy egyedül.

Küldetésem

hogy át szeretném adni az embereknek, azt az emberismereti  és kommunikációs tudásanyagot, amivel rendelkezem. Megtanítsam, miként tudnak békében, harmóniában és boldogságban élni egymással.

Lehet ez egyéni, vagy párterápia, amely egy előzetes időpont egyeztetést követően, személyes vagy interaktív megkeresés formájában is megvalósulhat. Ha még nem állnak készen a párterápiára, vagy a nagy távolság miatt kivitelezhetetlen, hogy eljöjjenek személyesen, nyitott vagyok a kötetlen beszélgetésre, tanácsadásra telefonos megkeresés formájában is.

Bejelentkezés / Kapcsolat

Amennyiben úgy érzed/érzitek, hogy a problémák elhatalmasodnak felettetek a pároddal és nem tudjátok magatok megoldani a gondjaitokat, forduljatok hozzám bizalommal!