Minőség Párkapcsolat

Tarr Éva párkapcsolati coach

A párkapcsolat nem egy részvény

Sokszor találkozom olyan élethelyzetekkel, amikor legszívesebben azt mondanám: Lépj ki! Vedd észre, hogy a ló megdöglött! Kezdj új életet! De ilyet nyugodt szívvel soha nem mondhatunk. A részvényektől szoktunk gyorsan, pánikszerűen megszabadulni, amikor azt látjuk, hogy egyre csak csúsznak lefele, romlik az értékük. De a párkapcsolat nem olyan, mint egy befektetés, a társunk pedig nem egy részvény csupán. Ő is egy élő és érző személy, akinek éppúgy, mint nekünk, érzései és vágyai vannak. Vagyis nem adhatjuk fel olyan egyszerűen! Mert csak gondoljunk bele!  Egykor olyan mélyek voltak az érzelmeink. Elköteleződtünk egymásnak, és a közös évek is összekötnek bennünket, esetleg gyermekeket is nevelünk együtt.

Akkor?

Ma már a válással szemben egyáltalán nem elutasító a ember, sőt úgy gondolja, hogy egy nem működő kapcsolatnak véget kell vetni. A problémás párkapcsolatban/ házasságban nem ritka az öngyilkosság, a gyilkosság, és a válás. Egy egészséges és józan ember az első kettő szélsőséges cselekedet elutasítja. Így nem marad más, mint a válás. Míg évente néhány ezren élnek az első két verzióval, addig a válást százezrek választják. Manapság minden második házasság így végződik. Ma már olyan természetességgel beszélnek az emberek a válásról, mintha egy nyaralás részleteiről számolnának be.

Sokan kétszer, akár háromszor is megházasodnak, mert mindig abban reménykednek, hogy a következő majd boldogabb és másabb lesz. Szóval, ha nem találja meg az ember a házasságában a beteljesedést, akkor könnyen tovább áll.

Nem tudom jó szívvel javasolni a válást, mint egy lehetséges megoldást. Az elvált felek és a gyerekeik soha nem heverik ki teljesen a válás okozta sebeket. De az is igaz, hogy egy konfliktusokkal tele tűzdelt élet sem megoldás. Hiszen azt éppúgy megsínyli minden családtag. Az emberek azt hiszik, hogy a válás megszabadítja őket minden megpróbáltatástól.  Azonban nem tudunk visszaállni a startvonalra, nem tudjuk visszaforgatni az életünk kerekét. Sokszor küzdelmesebb és bonyolultabb lesz a folytatás. Ezért érdemes mindent megtenni annak érdekében, hogy jobb és boldogabb kapcsolatunk legyen a társunkkal.

Bejelentkezés / Kapcsolat

Amennyiben úgy érzed/érzitek, hogy a problémák elhatalmasodnak felettetek a pároddal és nem tudjátok magatok megoldani a gondjaitokat, forduljatok hozzám bizalommal!