Vajon igaz, hogy a férfiak  az első másodpercekben eldöntik mit akarnak a nőtől? Szerintem igen. A nők ugyanígy tudják! Mikor meglátunk egy férfit, pontosan tudjuk, hogy hidegen hagy, ez most csak egy kis bizsergés, vagy  mélyebben is érdekelhet minket. Kit találunk igazán vonzónak, az pontosan belénk van kódolva. Nem tehetünk ellene semmit. Megnézzük az arcát, a szemeit, a haját, a testalkatát, az ápoltságát. Először csak a látványra tudunk igennel vagy nemmel voksolni. Ha eljutuk odáig, hogy elkezdünk beszélgetni, azonnal bejön a képbe az intellektus és a sok-sok információ alapján mérlegelünk.

Nagyon sokan ott rontják el, hogy nem veszik azt figyelmbe, hogy a biológiai folyamatokhoz idő kell. Az érzelmeknek meg kell születniük. Hamar levonjuk a következtetéseket és gyorsítanánk a folyamatot. Ha ezt tesszük, nem számíthatunk semmi jóra. Persze szívünk joga azt érezni, hogy történhetnének gyorsabban is az események, de nem érdemes az évszázadok óta bevált ritmussal szembe menni. Csak az idő  tudja megmutatni, hogy  lesznek e hosszútávú érzéseink, vagy sem.

Ha két ember szereti egymást, akkor a szerelmeskedés során jelen vannak  minden érzékszervükkel és a lelkükkel.  Beindul a feniletilamin termelődése az agyban. Ekkor érezhetjük, hogy megjelent  a szerelem érzése. Ezzel az anyaggal csak az a probléma, hogy nem raktározódik. Mindig annyi van belőle, amennyi akkor éppen kell. Véges az az idő, ameddig kimutatható a jelenléte. Van akinél néhány hónap, van hogy néhány évig is kitart. Ez a csodás biokémia! Jön és megy! Ennyi. A jó hír az, hogy egy jól megalapozott kapcsolat minőségét nem befolyásolja a későbbi  hiánya.

Ha a párkapcsolat elkezd mélyülni,  elidul egy másiak anyag:  az oxitocin termelődése. Ez viszont már a kötödésért felel. Ezt a kötődést nem szabad összekeverni a pár hónapos együtt járás után érzett  vonzódással és ragaszkodással. A kötődés a kapcsolatnak  egy későbbi állapota, amely nagyon szépen fenntartható. Testi kontaktussal, apró érintésekkel, simogatással, sok-sok együttléttel, beszélgetéssel. Ahhoz, hogy a kötődés fennmaradjon, dolgozni kell a párkapcsolaton. Nem elég csak a szex! A nők cicás, odabújós viselkedése szorosabb kötődést képes létrehozni, mint a ridegebb, távolságtartóbbb magatartás. Van ekinek ez a zsigereiben van , de akinek nincsen, érdemes figyelni rá és megtanulni. A végeredmény csodás!

Fontos, hogy a kapcsolat elején merjünk játszani, mert így az ismerkedés egy izgalmas játék lesz és nem egy görcsös akarás. Ha fontos a nő, vagy a férfi, és el tudjuk vele képzelni a jövőnket, akkor adjuk a kapcsolatnak egy évet. Nézzük meg,  hova jutunk! Húszévesen beleférhet több év is, de  érettebb korban ennyi elég. Egy évet érdemes rászánni egy biztos kapcsolat felépítésére. Ne kapkodjuk el a kapcsolat elejét. Játsszunk és éljük meg az első hónapok,  az első évek minden  szépségét és izgalmas pillanatát. Szülessen meg a vágyakozás érzése. Egy igazi férfi hódítani akar.  Egy igazi nő pedig azt, hogy meghódítsák.

Maradjuk meg a kapcsolat előrehaladtával is annak az izgalmas,  vidám,  sokoldalú embernek, akibe beleszeretett a másik. Nem érdemes egymás függőségében élni, mert elkopik a varázs. Egy hosszú, évek óta tartó kapcsolatban is az a vonzó, ha egy nőnek meg van  a karrierje, megvannak a barátnői, sportol, van elképzelése a szabadidejéről és nem kívülről várja, hogy megmondják neki mikor mit csináljon. Egy férfi is akkor  tud érdekes és izgalmas lenni a nő számára, ha szán mindarra időt, amivel szeret foglalkozni. Elmegy a barátaival, füvet nyír,  vagy éppen elmegy egyedül motorozni. Ettől még jöhetnek a közös programok egymással, a barátokkal. Lényeg hogy ne áldozzunk fel mindet, mert ha túlságosan sokat  adunk, azzal könnyen elszúrhatjuk a legreményteljesebb kapcsolatot is.