Milyen szép szerelmes szavak! No, és mi van utána?

Milyen nagy szerencse kell ahhoz, hogy egy ember életében az első szerelem legyen egyben az utolsó is, és mint a mesékben együtt öregszenek meg. De a valóságban nagyritkán van ez így! Sok öröm, de egyben sok kudarc is végbemegy az életünkben, amíg megtaláljuk azt a társat, akivel el tudjuk képzelni magunkat hoszabb távon, aki mellett igazán el tudunk köteleződni.

Sokszor megégetjük magunkat. Egyszer-kétszer-háromszor, és akkor mi van? Nem dől össze tőle a világ. Tulajdonképpen így ismerjük meg önmagunkat: ha rosszul döntünk, ha kudarcot vallunk. Van, hogy nem úgy szeretnek bennünket, ahogyan szeretnénk. Nem úgy bánnak velünk, ahogyan azt érdemelnénk. Közben pedig csak ámítjuk magunkat, és nem nézünk szembe a valósággal. Aki egyszer ezen az úton végigmegy, az biztos, hogy legközelebb óvatosabb és tudatosabb is lesz.

Ha válságba kerül a magánéletünk, akkor azzal egy lehetőséget kapunk. A változtatás lehetőségét. Hiszen ilyenkor el lehet dönteni, hogy együtt szeretnénk folytatni és teszünk a kapcsolatunkért, vagy inkább a tovább lépés mellett döntünk.

Vagyis egy reménytelen helyzetből is ki lehet hozni a legjobbat, csak akarni kell és bízni benne. Egy kis újjáépítés, egy kis renoválás. De sokan azt hiszik, ha egy kapcsolat lezárul, akkor már soha nem lehetnek boldogok, így aztán bezárkóznak a saját világukba és azt mondják „minden férfi ilyen” és „minden nő olyan”. Van, hogy a férfi, és van, hogy a nő nyitottabb  a kapcsolat megrenoválására. De a váltást többnyire a nők kezdeményezik. Könnyebben kiszállnak egy kapcsolatból és ilyenkor azt hihetnénk, hogy a nők csalfábbak. Pedig az igazság az, hogy a férfiak a megalkuvóbbak.

Például egy férfi a házassága mellett szeretőt tart, csak erről mélyen hallgat, és így szépen elvan a házasságában.Ha egy nő csalfa, akkor ott legtöbbször a nő tovább is akar lépni, mivel a nők érzelmi alapon döntenek, míg a férfiak a szexuális igényük alapján.Tehát a férfi maradt, a nő pedig megy.

Na, de nézzünk szembe azzal, ami fáj és cselekedjünk. Vagy így vagy úgy. Lépjünk tovább, vagy maradjunk, és ha az utóbbi mellett döntünk, alakítsunk ki  egy világos és egyben vonzó jövőképet arról, hogyan lehetne jobb a párkapcsolatunk.

Azt mondják,hogy az ember térkép nélkül is eljut oda, ahova akar, de térképpel  a kezében jóval könnyebb az út. No meg aztán térkép nélkül sokan el sem indulnak, csak maradnak, mert olyan kényelmes otthon maradni. A félelemtől az ember passzív lesz  az aktivitástól viszont erős.

Ha van mit tenni, hogy jobb és szebb legyen a párkapcsolatod, tudod hol találsz!

Gyere! Tényleg segítek!