Nem korhoz kötött, de főként 40 év felett tesszük fel magunknak azt a kérdést, hogy: „Vajon van még esélyem az életben a szerelemre?” Arra a mindent elsöprő és fergeteges, a szívet megdobogtató érzésre. Teremtek e lehetőséget, hogy újra érezhessem ezt az őrületet és akarom e vajon újra átélni a szerelem keserédes fájdalmát? El akarom e viselni a vele járó nehézségeket és a megpróbáltatásokat? Vagy: bele kell e törődni abba, hogy megszokottá válik körülöttünk minden és rutinszerűvé silányodnak a hétköznapok?

De mi az a megszokás és a rutin? A biztonságot jelenti? Azt tapasztalom, hogy sok párkapcsolatban igen, a biztonságot sugallja, mert elhiteti, hogy minden szép és jó, és hogy negyven felett” mit akar az ember?”

Legnagyszerűbb dolog az, ha a párunkkal tudunk erről beszélgetni. Fontos tudni, hogy egyformán vagyunk e képesek félteni az érzéseinket és egymást? Vissza tudjuk e hozni a régi bizsergést és a megőrzött tűzből, lángokat tudunk e fakasztani, mint régen? Mert ez csak akkor megy, ha mindketten akarjuk és teszünk is érte.

Negyven felett sokan gondolkodnak ilyesmin. De vannak, akik ekkor építenek, kezdenek egy új életet, vagy éppen féket húznak a kísértések előtt. Mindezt azért teszik, mert felismerik, hogy ha nincs érzelmi fék, akkor bizony veszélyeztetik az addigi megszokottat: a biztonságot. Vannak, akik úgy döntenek, belevágnak egy új szerelembe és vannak, akiket egyszerűen csak eltalál az Ámor nyila.

Lehetsz férfi, vagy nő, abban nem különbözünk, hogy kerülhetünk olyan élethelyzetbe, amelyben rájövünk, hogy a szerelemhez sosincs késő.

A szerelem élménye és érzése kortalan.  A parázs fellobbanhat egy új találkozással. Kérdés az, hogy ki mit kezd ezzel.

Egy biztos, hogy a szerelemhez minden korban nemtől függetlenül, mindenkinek joga van. Ha egyszer már átmentünk a szerelem érzésén, mást gondolunk és mást várunk el tőle.

Egy dolog viszont biztosan igaz: a szerelem, mint az emberi élet legszebb élménye, bármikor és bármely életkorban széppé varázsolja a mindennapjainkat.  Egy örök energiaforrás!

Bejelentkezés / Kapcsolat

Amennyiben úgy érzed/érzitek, hogy a problémák elhatalmasodnak felettetek a pároddal és nem tudjátok magatok megoldani a gondjaitokat, forduljatok hozzám bizalommal!

Ajándék Minikönyv!

Ha szeretnéd megkapni az AJÁNDÉK “Visszatalálunk egymáshoz?” című mini könyvet, valamint első kézből értesülni a legfrissebb cikkekről, párkapcsolati problémák megoldásának lehetőségeiről, kattints ide: